Julsammanfattning

Ja, vad ska man säga? Julen är helt enkelt inte lika mysig som när man var liten. Dagen innan julafton kunde man inte sova för att man var så spänd och förväntansfull över vad tomten skulle komma med.
Nu när man är vuxen är det alltid samma sak, vilket naturligtvis är charmigt på sitt sätt.

Mamma blir sur för att ingen hjälper till i köket, och är man väl där och ska hjälpa till, blir hon irriterad över att man är i vägen. Pappa och jag knycker skinka innan maten, och det får mamma att gå i taket. I lagom tid till Kalle har jag somnat på pappas mage, han i sin tur ligger med huvudet bakåt på soffryggen och snarkar. Mamma står fortfarande i köket och svär, farfar sitter och röker på balkongen och pratar lite med sig själv, om samma sak som han har talat om för mamma de senaste åtta gångerna de varit ute och rökt. Den enda som är vaken och helt hundra tillfreds med allt, är min farbror som sitter och smuttar på en öl och har en fet prilla snus under läppen.
Missförstå mig rätt, jag hade en väldigt mysig jul (trots allt), men man slutar aldrig att förvånas.

Efter Kalle ringer en bekant till familjen som inte hade en lika trevlig jul. Hans fru hade dött 15,50 på julafton.. Cancer.
Stackars människa. Inte nog med att hans fru dog på julafton, under mittten av nittotalet blev hans son ihjälslagen med ett basebollträ, och mördaren går fortfarande fri.

Det får en att verkligen uppskatta vad man har.

Hjärnan har tagit julledigt.

Kroppen är nån annanstans, typ på jobbet. 
Jag känner mig full, och ändå har jag inte druckit på två veckor, så det är faktiskt teoretiskt omöjligt att jag är på lyran. Men ändå. Kanske förbereder sig kroppen på hur den kommer känna sig på juldagen, för då blir det åka av!
Gänget ska till Åtta glas, precis som resten av stan. Då ska vi röja. =)

___________________


Jag gjorde en helt otroligt klumpig sak igår. En gubbe kom in med trasiga glasögon och jag skulle skruva ihop dom.
Vad gör KlantEmma? Jo, sätter skruvmejseln i nagelbandet. Stenhårt. Blodet pissade och inom mig skrek jag allt fult jag kunde komma på, men med kunder i butiken skulle det kanske inte vara på snyggt om jag verkligen skrek på riktigt.
Hur som helst, det gjorde ont, men jag lagade glasögonen.


Nu - Kaffe. I massor.

Lunchinlägg

Jag kunde verkligen inte sova igår, och anledningen till det var att jag inte kunde sluta tänka på farmor.
Det är första julen som vi firar utan henne, och det känns bara konstigt.
De senaste jularna som hon var med på, var hon sjuk, men hon var ändå där. Jag kan bara tänka mig hur jobbigt farfar tycker att det är, de senaste 60 åren har ju han firat med henne, utan undantag.
Hon tittar säkert förbi ändå, utan att vi märker det.


----------------------------------------------


Nyss ringde min kursledare och talade om att jag klarat mitt certifieringsprov, vilket betyder att jag nu är certifierad glasögonstylist. Låter töntigt, jag vet.

Nu måste jag äta, innan lunchen är slut.

Later!

Emma




Surprise!

Saker blir aldrig som man tänkt sig.
Detta hade jag inte räknat med. Men nu är det så.
Frågan är ju vad som händer nu? Time will tell.

Kan man få sova inatt, tro?



Feelgood-gärning. En win-win situation.

Mina föräldrar kan vara de snällaste. Vet ni vad de gjorde igår? Klart att ni inte vet.

De åkte till Lidl och köpte 3 kg skinka, 10 flaskor julmust och några stora lådor med pepparkakor och åkte med detta till ett härbärge för hemlösa. Mammas kommentar: -"De där stackarna måste också få lite jul."

Det tyckte jag var fint gjort.

Känns det igen...?

HUR SKA JAG PRIORITERA?

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för c-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterolet i kroppen.

Man ska även dricka två liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills har tillbringat på toa). Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet exakt vad de är, men man MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen, annars är det illa!

Du ska dessutom ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt, och ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem. Och en öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt) Du kan inte ta dessa tre samtidigt, för då kan du få stroke, men det gör inte så mycket, för du skulle inte märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. Faktiskt en hel del nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4-6 måltider varje dag, men glöm inte att tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det krävs det 5 timmar!

Och en sak till; efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs borsta tänderna efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta kan du ju städa badrummet, kanske installera en TV eller CD-spelare där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du spendera en hel del tid i badrummet.

Man måste också sova minst åtta timmar per dag och jobba åtta timmar per dag, plus de fem timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är tre timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV tre timmar om dagen. Det funkar inte längre eftersom manmåste ta en promenad varje dag i minst 30 min. (ett råd: efter 15 min promenad, vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme.)
Du måste även hinna med att träffa dina vänner, för det är som växter, de måste tas omhand dagligen.

Bland allt annat måste du hålla dig informerad, dvs läsa minst två dags- och nån kvällstidning, för att kunna ha en kritisk inställning till livet.

Du ska ha sex varje dag, men utan att det blir rutinmässigt, vilket betyder att du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs det tid. (Och då har jag inte ens nämnt tantriskt sex).

Du ska hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta för att inte tala om allt du måste göra om du har barn och/eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!
T.ex. duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så du får i dig dina två liter vatten. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningen medan du torkar golv.
Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar.

Drick vin efter det. Du kommer behöva det.

En veckas ledighet...

...är nu slut. Det har varit så otroligt skönt att vara ledig! Men igår hade jag söndagsångest som hette duga. Inte kul att komma tillbaka när man vet att mycket ligger som jag MÅSTE ta tag i, genast! Kanske ska göra det istället för att sitta här...?


Later!

Resvecka? Hell yes!

Denna vecka och nästa kan man säga att jag är ute och flänger...

Stockholm-Umeå-Stockholm-Jönköping-Kalmar-Jönköping-Göteborg-Jönköping-Sävsjö-Jönköping.

Puh!


Hans ord är lag.

Idag fick jag träffa Alfredsson. Håkan Alfredsson. Han är grym.
Med patienter som Zlatan, Anja och Puyol kändes det som att jag var i goda händer. Han kunde iallafall konstatera att min högra knä faktiskt är kasst, och han hade inte rekommenderat mig att fortsätta med handbollen om jag var hans dotter. Det bör tilläggas att han tyckte att jag ska avgöra detta själv, eftersom att jag inte mår särskilt bra om jag inte får eller kan vara med och spela.
Det blir dessutom en operation till. Kul. Sjunde gången gillt, liksom.

Han var så otroligt ärlig och det uppskattar jag som fan. Enda hoppet är en operation till, men det är inte säkert att det blir bra, men ändå värt ett försök, tyckte han.

Det blir alltså en tripp till hit till Umeå någon gång i vår.

Proppen! Får jag bo hos dig igen då?!

På besök i Norrland

Sitter just nu hemma hos Proppen i Umeå.
Bussen till Stockholm gick 06,20 i morse och flyget därifrån till Umeå gick kl 15. Lååång dag.

Imorgon bär det av till IKSU idrottsmedicin där det ska bedömas om mitt knä kan bli bra. Kanske blir det operation direkt, kanske inte. Hursomhelst är jag sjukt nervös. Som tur är följer Proppen med och håller handen. =)

Direkt när jag landade idag kom hon och hämtade mig och så åkte vi till Sikeå och tränade handboll. Nu har jag otroligt ont, och kommer antagligen inte kunna gå imorgon, men det är det värt. Idiotisk inställning, jag vet. Men alla som håller på med någon idrott vet vad jag pratar om.

Nu ska vi sova. Natti.